NL EN DE
NL EN DE

125 jaar op de boulevard

1899

In 1899 werd in opdracht van reder Willem van Beelen ‘Hotel-Pension Noordzee’ gebouwd aan de huidige Kon. Wilhelmina Boulevard. Na ‘Huis ter Duin’ het eerste grote hotel in Noordwijk aan Zee. Het hotel telde 50 kamers met aan weerskanten een villa genaamd “Anna” en “Christina”.

 

1910

Verschillende beroemdheden zijn te gast geweest, waaronder Sigmund Freud, die in augustus 1910 voor langere tijd in het hotel-pension verbleef. Deze vakantie van Freud is vooral bekend geworden door zijn gesprekken met de componist Gustav Mahler die hem opzocht in het hotel.

 

1912

In 1912 werd de villa Christina vervangen door een in het oog springende toren (bij vele Noordwijkers bekend als ‘het torentje’) waarbij op de begane grond het restaurant Noordzee gevestigd werd.

 

 

 

1920

Badgasten genieten met behulp van badkoetsen van een zeebad met helende werking voor lichaam en geest.

1940

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Noordwijk onderdeel van de Duitse Atlantikwall. De oorlog betekende een voorlopig einde van het badtoerisme en joden waren niet langer welkom. Hotel-pension Noordzee kwam in verzet door het woord ‘niet’ uit het aanplakbiljet op de deur van het hotel te scheuren.

1975

Tot 1975 is het hotel eigendom gebleven van de familie Van Beelen tot zij het verkochten aan de hotelmanager de heer Brouwer. Nog geen vijf jaar later kwam het hotel in handen van Britse investeerders, waaronder The Ladbroke Group en The Principal Group.

1995

In 1995 werd Cor van Duijn eigenaar van het hotel. Samen met zijn vrouw Plony begon hij meteen aan een grootschalige upgrade en transformeerde een ietwat vervallen hotel in een chique en gezellig onderkomen met oog voor detail. Samen met een aantal andere hotel werd het onderdeel van de ‘Golden Green Hotels’, welke in 2013 aan zijn beide dochters, Evelien en Lione, werden overgedragen.

2021

In 2021 nam dochter Evelien o.a. het hotel in Noordwijk over met haar man Jan Roggeveen. Het hotel dat Van Beelen ooit startte, is opnieuw een familiehotel geworden. Deze keer met een bijzondere missie en een nieuwe naam: Two Brothers Noordwijk Beach. Uit ervaring met hun eigen zoons Luca en Joshua, welke beide een vorm van autisme hebben, helpt de familie Roggeveen jongeren uit deze doelgroep aan een plek om zich te ontwikkelen.

Twee authentieke vissershuisjes uit 1785, gelegen achter het hotel, behoren nu ook tot de mogelijkheid voor een nostalgische overnachting aan de kust.

2024

Een mijlpaal om bij stil te staan: 125 jaar op de boulevard. Samen met een nieuwe naam (en missie) vieren we dit jubileum van het huidige ‘Two Brothers Noordwijk Beach Hotel’, onderdeel van de ‘Two Brothers Hotel Company’ – Hotels with a Mission –