NL EN DE
NL EN DE
Aan de
kust

Noordwijk heeft een officieel hondenstrand waar de honden het hele jaar door los mogen lopen en zwemmen. Het hondenstrand is 2,5 km lang en loopt vanaf het einde van de Koningin Astrid Boulevard (afrit 1), op het strand linksaf tot aan het bord ‘Katwijk’ op de noordelijke grens van het strand van Katwijk.

 

Het duingebied Hollands Duin biedt veel veel variatie voor wandelaars. Staatsbosbeheer heeft 8 wandelroutes uitgezet die door duin en bos voeren. De gemarkeerde routes variëren van 2 tot 4,5 km. Enkele wandelingen laten zich goed aan elkaar knopen of combineren met een strandwandeling. Honden mogen los buiten het broedseizoen van 1 maart t/m 1 augustus.

 

Honden in de natuurgebieden

  • De honden zijn in de hele boswachterij aangelijnd welkom.
  • In het losloopgebied aan de zuidkant van de boswachterij mogen honden het gehele jaar, dus óók in de lente en zomer, onder appel loslopen. Dit losloopgebied loopt vanaf de Northgodreef tot aan strandslag 22.
    Bekijk het kaartje.
  • Op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst zijn honden van harte welkom, mits aangelijnd.

 

Door het uitgestrekte wandelgebied in en rondom Noordwijk is een hondelwandelroute uitgezet. Speciaal voor hondenbezitters! 

 

Hondenregels strand Hondenwandelroute Noordwijk

Overnachten bij Two Brothers


Honden overnachten voor €30,- per nacht. Bij check-in krijgt ligt er een welkomstcadeautje klaar. Na check-out wordt de kamer extra goed schoongemaakt voor de volgende gast.

 

Belangrijk om te weten:

  • Er geldt een maximaal aantal van twee honden per kamer;
  • Honden zijn niet toegestaan in de suites van Two Brothers Noordwijk Beach;
  • Bij Golden Tulip Zoetermeer-Den Haag en Two Brothers Noordwijk Beach zijn honden toegestaan ​​op het terras, in de hotelbar of serre (Noordwijk), maar niet in de restaurants;
  • Laat u uw hond alleen achter op de kamer? Laat het even weten bij de receptie.

Contact
In het
Groene Hart

In Zoetermeer zijn er zowel leuke wandelgebieden in de stad, tussen de huizen, als in de parken en bossen. In de hondenkaart staat waar uw hond precies mag loslopen of aan de lijn moet.

 

Zwemmen in het Noord Aa

Aan de Zoetermeerse stadskant van het Noord Aa, mag uw hond van 1 oktober tot 1 maart zwemmen op het hondenstrand. Volg het pad voor een heerlijke wandeling rond de Zoetermeerse plas.

 

Groene wandeling langs de sloot, Lyonpad achter stadscentrum

Achter het Stadshart ligt een rustig stukje groen (Lyonpad) in de wijk Palenstein. Hier is een afgesloten hondenrenplek, maar de wandeling langs de sloot is vooral een aanrader en voert u helemaal tot de wijk Segwaert, of zelfs door tot het Noord Aa.

 

Dagje naar het Balij en zwemmen

In Boswachterij De Balij (1000 ha) – ook wel het Balijbos genoemd – mogen honden op veel plaatsen los. Dit wordt aangegeven met borden ter plaatse. Het Balijbos vormt samen met het Bieslandse Bos (300 ha) een prachtig stuk natuur tussen Zoetermeer, Delft, Pijnacker en Nootdorp. De gebieden worden gescheiden door een spoor en twee wegen, maar als u het niet erg vindt om uw hond even aan te lijnen, zijn beide bossen goed te combineren in 1 hele lange (dag)wandeling. Ook komt u langs een grote (zwem)plas met meerdere hondenstrandjes. Van hieruit starten ook wandelroutes die u dwars door natuurgebieden zelfs tot op de markt in Delft kunnen brengen (de Balijroute)! Het Balijbos is ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Ravotten door het bos en hondenstrand Westerpark

Het Westerpark is een mooi, wat ouder park, met veel water en bochtige wandelpaden tussen de bomen. Behalve tijdens het broedseizoen van 15 mrt tot 1 juli, mogen de honden overal los lopen.

Hondenkaart Zoetermeer Losloopgebieden Zuid-Holland